Tiramisu-ijstaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Tiramisu-ijstaart
Stap 1
Laat de 2 ijssoorten iets ontdooien. Bekleed de springvorm met vershoudfolie, zorg dat de folie overal goed tegen de randen en bodem zit en laat rondom ruim over de rand hangen.
Stap 2
Laat de espresso afkoelen tot iets boven kamertemperatuur. Doop de helft van de lange vingers kort in de koffie en leg ze vervolgens in een ster op de bodem van de springvorm met de suikerkant naar onderen.
Stap 3
Hak de amandelen fijn en strooi 1/3 over de lange vingers. Verdeel de helft van het vanille roomijs over de lange vingers en strijk glad. Verdeel het tiramisu-ijs erover en strijk dat ook glad.
Stap 4
Maak een tweede laag van in koffie gedoopte lange vingers, bestrooi met amandelen en verdeel de rest van het vanille roomijs erover. Strijk glad. Dek af met de overhangende folie en laat minimaal 3 uur in de vriezer opstijven.
Stap 5
Haal 15 min. voor serveren de ijstaart uit de vriezer. Klop met de mixer de slagroom stijf met de hazelnootsiroop. Verwijder de springvorm en de folie en zet de taart op een (koud) bord. Bestrijk de taart rondom met hazelnootslagroom en bestrooi met de cacao, de rest van de amandelen en chocoladehazelnootballen.
