Stroganoff met gehaktballetjes en paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Stroganoff met gehaktballetjes en paddenstoelen
Stap 1
Pel en snijd de ui fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika's en snijd in stukken.
Stap 2
Snijd de (middel)grote kastanjechampignons in kwarten, laat kleine exemplaren heel.
Stap 3
Kook de rijst in een pan met ruim kokend water en een beetje zout in 8 minuten beetgaar. Giet de rijst af en laat tot gebruik staan met de deksel op de pan.
Stap 4
Verwarm een braadpan met de olie, bak de ui 2 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en braad in 5 minuten rondom aan op middelhoog vuur.
Stap 5
Zet het vuur hoog en bak de champignons en paprika 5 - 8 minuten mee.
Stap 6
Los het bouillonblokje op in 150 ml (kokend of) heet water. Voeg op het moment dat de champignons vocht gaan verliezen het opgeloste bouillonblokje, de mosterd en pikant paprikapoeder toe. Warm al omscheppend door.
Stap 7
Schep om met de crème fraîche en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de stroganoff met gele rijst.
