Stoofpot van kip, wortel en pruimen
Ingrediënten
Bereidingswijze Stoofpot van kip, wortel en pruimen
Stap 1
Meng de bloem en oregano en breng op smaak met zout en peper. Dep de kip droog en schep om met het bloemmengel zodat alles met een laagje is bedekt.
Stap 2
Verhit 2 el olie in een braadpan en bak 4 drumsticks op een middelhoge stand in 6-8 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de rest van de drumsticks op dezelfde manier bruin. Neem uit de pan. Laat het bakvet in de pan zitten.
Stap 3
Snipper intussen de uien grof. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn en halveer de pruimen. Laat het bouillonblokje oplossen in het hete water.
Stap 4
Bak de wortel en knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de pruimen, bouillon en wijn toe en roer de aanbaksels uit de pan los.
Stap 5
Leg de kip terug in de pan, breng aan de kook en laat 1½ uur met de deksel op de pan op een lage stand stoven tot de kip gaar is. Roer af en toe. Breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit45 g
- Koolhydraten26 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
