Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stoofperentiramisu
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stoofperentiramisu
Stap 1
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Doe de peren met de port, 50 gr suiker, kruidnagels en het kaneelstokje in een pan en breng aan de kook.
Stap 2
Laat 45 minuten zachtjes koken, tot de peren gaar zijn. Laat in het kookvocht afkoelen.
Stap 3
Klop met de handmixer de slagroom met de rest van de suiker stijf. Voeg de mascarpone toe en klop in 5 minuten tot een stevige crème.
Stap 4
Verdeel de koeken over de bodem van een diepe schaal en besprenkel met de koffie.
Stap 5
Snijd de stoofperen in partjes en verdeel over de koek. Besprenkel met 4 el van het kookvocht. Schep de mascarponecrème erop en strijk glad. Laat afgedekt 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de cacaopoeder.
