Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stoofpeertjesflappen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stoofpeertjesflappen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de deegplakjes op kamertemperatuur ontdooien.
Stap 2
Laat de peertjes goed uitlekken en dep ze droog. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Vul de holtes eventueel met een bolletje amandelspijs.
Stap 3
Leg de deegplakjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de stoofpeertjes met de snijkant naar beneden op het deeg.
Stap 4
Klop het ei los. Bestrijk het deeg rondom de peertjes dun met ei. Meng de suiker en kaneel en bestrooi het deeg ermee.
Stap 5
Bak de stoofpeerflappen in de oven in 15-20 min. goudgeel en gaar. Garneer elke flap met een muntblaadje.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie384 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten35 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
