Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stokbroodje kerrie-ei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stokbroodje kerrie-ei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig in de oven.
Stap 2
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard, giet af, laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de tomaten in blokjes en de knoflook fijn.
Stap 3
Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook, curry kruiden en komijn 1 minuut. Voeg de tomaten toe en bak 2 minuten. Voeg 75 ml water toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
Stap 4
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de eieren toe en verwarm 5 minuten op laag vuur. Schep geregeld om.
Stap 5
Halveer de eieren. Snijd het stokbrood overlangs doormidden en beleg met de augurkenplakjes, kerrie eieren en de saus. Serveer direct. Lekker met sambal.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie574 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten63 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
