Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spinazie-stamppot
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spinazie-stamppot
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
Stap 2
Smelt in een koekenpan de helft van de boter. Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Verwarm intussen in een steelpan op een lage stand de melk met de resterende boter.
Stap 3
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de spinazie erdoor. Breng de spinaziestamppot op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie251 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten40 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
