Spareribs van de BBQ met chilidip
Ingrediënten
Bereidingswijze Spareribs van de BBQ met chilidip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 130°C (hetelucht 110°C).
Stap 2
Snijd de paprika in stukken. Snipper de sjalot. Ontdoe de pepers van de zaden en zaadlijsten. Pers de knoflook uit.
Stap 3
Hak de peterselie grof. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 4
Doe alle ingrediënten behalve de spareribs en basterdsuiker in een kom van een keukenmachine. Maal zorgvuldig fijn.
Stap 5
Schep de helft van het mengsel eruit, doe in een kommetje en zet apart – dit is de dip.
Stap 6
Voeg de suiker toe aan de kom van de keukenmachine en maal om te vermengen – dit is de marinade.
Stap 7
Leg de spareribs op een bakplaat en bestrijk rondom met de helft van de marinade. Gaar 1 uur in de oven.
Stap 8
Haal de spareribs uit de oven, bestrijk ze nogmaals met de pittige marinade en gril ze in 15 minuten rondom krokant op de hete barbecue.
Stap 9
Snijd de ribbetjes los van elkaar en serveer ze met de dip.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie475 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten8 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
