Spaghettipompoen al la puttanesca
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaghettipompoen al la puttanesca
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitten met een lepel.
Stap 2
Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoen in het midden van de oven.
Stap 3
Controleer of de pompoen gaar is door met een vork in de pompoen te prikken. Deze is gaar als de vork er makkelijk in gaat. Pof de trostomaatjes aan de tak 8 minuten op de bakplaat bij de pompoen in de oven.
Stap 4
Pel de knoflook en snijd fijn. Verwijder de steel (en eventueel de zaadjes) van de rode peper en snijd fijn.
Stap 5
Verhit in een hapjespan de ansjovis met olie en fruit de knoflook. Voeg de rode peper en de kappertjes toe en verwarm op laag vuur tot de ansjovis smelt. Hak de peterselie fijn, voeg de steeltjes toe aan de pan en houd de blaadjes apart. Voeg de zwarte olijven toe.
Stap 6
Neem de pompoen uit de oven. Trek het pompoenvlees met een vork in slierten. Bak kort mee in de hete pan en schep om. Breng op smaak met kaneel, wat rasp en sap van de citroen en versgemalen peper.
Stap 7
Schep de pompoenspaghetti in diepe borden, garneer met peterselie en leg er een takje gepofte tomaatjes op.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie111 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten10 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
