Spaghetti met romige mosselsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaghetti met romige mosselsaus
Stap 1
Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een afgedekte pan, zonder toevoeging van vocht, in 6-10 minuten gaar.
Stap 2
Week de saffraan in de wijn. Laat de mosselen afkoelen. Haal het mosselvlees uit de schelpen, maar houd circa 12 schelpen gevuld.
Stap 3
Zeef het mosselvocht uit de pan in een fijne zeef met een schone doek erin en houd deze bouillon apart. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
Stap 4
Voeg de chorizo en knoflook toe en fruit nog 1 minuut op een lage stand. Blus af met de saffraanwijn en breng aan de kook.
Stap 5
Voeg 100 ml mosselvocht en de room toe en kook circa 5 minuten op een lage stand tot de saus licht gebonden is. Kook intussen de spaghetti beetgaar en giet deze goed af.
Stap 6
Schep de spaghetti en alle mosselen nog 2 minuten door de saus. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.
