Spaanse rijst met kabeljauw
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaanse rijst met kabeljauw
Stap 1
Ontdooi de kabeljauwfilet. Snipper de ui in grove stukken en hak de tenen knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Roer de kurkuma met 1 eetlepel paprikapoeder erdoor. Roer ook de rijst erdoor en bak al roerend tot de korrels glanzen.
Stap 2
Snijd de paprika en de cocktailtomaten in blokjes, en hak de bladpeterselie fijn. Schep dan de paprika, tomaat en de helft van de peterselie erdoor. Voeg 500 ml water met wat zout toe. Kook de rijst op matig hoog vuur in 10 minuten bijna gaar. Voeg zo nodig wat meer water toe.
Stap 3
Snijd intussen de kabeljauwfilets in grove stukken en wrijf ze in met paprikapoeder, zout en versgemalen peper. Leg de stukken vis tussen de rijst en laat ze in nog 4-6 minuten gaar worden. Strooi de rest van de peterselie erover. Lekker met een frisse salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie520 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten66 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g
