Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Snelle snert met koriander en chiliroom
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Snelle snert met koriander en chiliroom
Stap 1
Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
Stap 2
Voeg de aardappel, komijn en de in stukken gesneden koriandersteeltjes toe. Houd de blaadjes apart.
Stap 3
Giet er een scheutje bouillon bij en stoof 8-10 minuten met het deksel op de pan.
Stap 4
Voeg de rest van de bouillon, doperwten, 2/3 van de korianderblaadjes en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en kook zachtjes circa 5 minuten.
Stap 5
Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de rode peper 1-2 minuten. Klop de rode peper door de slagroom.
Stap 6
Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
Stap 7
Schep de chiliroom in de soep en garneer met blaadjes koriander.
