Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Skyr met kaneelappeltjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Skyr met kaneelappeltjes
Stap 1
Snijd elke appel in 4 parten en snijd de klokhuizen eruit. Snijd de appelparten elk in 3 partjes.
Stap 2
Verwarm de boter in een hapjespan en leg de partjes appel erin. Strooi 1½ theelepel kaneel erover. Bak de partjes appel in 2 minuten goudbruin, schep ze af en toe om. Schenk het sinaasappelsap erover en verwarm de appel nog 2-3 minuten. Laat het sap voor een deel verdampen.
Stap 3
Verdeel de skyr over 4 schaaltjes en schep de partjes appel met het vocht op de skyr. Strooi de resterende kaneel erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie155 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten16 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd3 g
