Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Shakshuka
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Shakshuka
Stap 1
Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Stap 2
Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Bak de paprika 3 min. mee. Schep het paprikapoeder erdoor.
Stap 3
Voeg het blik tomatenblokjes toe. Verwarm de tomatensaus 5 min. op een lage stand.
Stap 4
Maak 4 kuiltjes in de saus. Breek boven elk kuiltje 1 ei. Verwarm de eieren op een lage stand 8 min. afgedekt, tot het eiwit is gestold. Breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie153 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten7 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd2 g
