Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Saté babi ketjap
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Saté babi ketjap
Stap 1
Week houten spiesjes eerst in water om verbranden te voorkomen.
Stap 2
Meng de vleesblokjes met de koriander-, gemberpoeder en een scheutje ketjap manis.
Stap 3
Verhit de helft van de wokolie en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten. Voeg de ketchup en sambal toe en bak 1 minuut mee.
Stap 4
Roer 100 ml ketjap manis en 100 ml water erdoor en verwarm zachtjes tot de saus iets indikt.
Stap 5
Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit de rest van de olie in een koeken- of grillpan en rooster hierin het vlees in 6-7 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
Stap 6
Giet de ketjapsaus over de spiesjes en bestrooi met de gebakken uitjes.
