Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rundvlees-tajine met amandelen en pruimen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rundvlees-tajine met amandelen en pruimen
Stap 1
Wel de pruimen in warm water. Verhit de olijfolie en voeg het vlees, de uien, knoflook, gemberpoeder en zout toe. Bak circa 5 minuten tot het vlees lichtbruin is.
Stap 2
Voeg de saffraan, tomaten en bouillon toe en laat afgedekt circa 1,5 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om en voeg indien nodig een scheutje water extra toe.
Stap 3
Kook de rijst. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Schep ze met de pruimen en peterselie door de stoof en serveer met de rijst.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie920 kcal
- Eiwit53 g
- Koolhydraten83 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
