Rundervink met gekarameliseerde uienjus
Ingrediënten
Bereidingswijze Rundervink met gekarameliseerde uienjus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de winterpeen in de lengte in kwarten. Leg de winterpeen in een ovenschaal, meng met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de winterpeen 25 minuten in de oven. Pel en snijd de ui in halve ringen.
Stap 2
Verhit een pan met de roomboter en bak de rundervinken in 15 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bak de uien glazig in het vet van de rundervinken en voeg de bruine suiker toe. Bak 2 minuten en blus af met de fond en grove mosterd. Kook de uienjus 5 minuten in.
Stap 3
Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 4
Verdeel de puree en de geroosterde winterpeen over de borden. Leg er een rundervink op en schep de uienjus erover.
