Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Romige knollengratin
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Romige knollengratin
Stap 1
Vet de ovenschaal in. Schil de pastinaken, koolraap en zoete aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes van 2 mm.
Stap 2
Breng de knollenplakjes in de melk met de slagroom en knoflook aan de kook. Kook ze in 8 min. beetgaar. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 3
Schep de knollenplakjes met een schuimspaan in delen in de ovenschaal. Bestrooi elke laag met wat kaas en breng op smaak met zout en peper. Laat het melkroommengsel tot de helft inkoken en schenk over de gratin.
Stap 4
Bak de gratin in de oven in 20 min. lichtbruin.
Aanvullende benodigdheden
- - schuimspaan
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie491 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten30 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd20 g
Trefwoorden
