Rodekoolsteaks en zoete aardappelwedges met feta
Ingrediënten
Bereidingswijze Rodekoolsteaks en zoete aardappelwedges met feta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in wedges. Meng de kruidenpasta met de olijfolie en schep twee derde door de aardappelen.
Stap 2
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 minuten in de oven. Schep geregeld om.
Stap 3
Snijd ondertussen de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de onderkant van de stronk eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt.
Stap 4
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de rest van de kruidenolie en verkruimel de feta erover.
Stap 5
Rooster in 15 - 20 minuten bij de aardappelen in de oven goudbruin en gaar.
Stap 6
Rasp ondertussen de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een vergiet.
Stap 7
Snijd de helft van de munt fijn en meng met de komkommer en rodewijnazijn door de yoghurt. Breng op smaak met peper.
Stap 8
Neem de rodekool en zoete aardappelen uit de oven en serveer met de yoghurtsaus. Garneer met de rest van de munt.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 bakplaten
- - 2 bakpapieren
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie535 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten53 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
