Rode bieten-gazpacho met mozzarella en koriander
Ingrediënten
Bereidingswijze Rode bieten-gazpacho met mozzarella en koriander
Stap 1
Pel en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in kwarten. Snijd de komkommer in stukken. Snijd de bieten in parten. Meng de gesneden groenten in een kom.
Stap 2
Schenk in een maatbeker het bietensap en 25 ml gembervocht uit het potje sushi gember. Voeg de komijn toe aan de gesneden groenten.
Stap 3
Vul de beker van de blender tot de helft met de groenten, 2 plakjes gember en schenk hier genoeg bietensap bij om dit fijn te kunnen blenden.
Stap 4
Voeg terwijl de blender draait druppelsgewijs de olie toe voor een mooie binding en luchtig resultaat. Breng de gazpacho op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Voeg eventueel wat extra water of bietensap toe om te verdunnen. Herhaal tot alle groenten met het bietensap zijn fijngemalen. Zet koud weg tot gebruik.
Stap 6
Snijd de mozzarella bolletjes in kwarten. Snijd 2 plakjes gember in dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de koriander.
Stap 7
Vul ondiepe, brede glazen met de bietengazpacho en garneer langs 1 zijde met een boog van partjes mozzarella. Steek er de blaadjes koriander en gember tussen en serveer
Aanvullende benodigdheden
- - blender
Voedingswaarden
- Energie117 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten7 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
