Risotto met geroosterde paprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met geroosterde paprika
Stap 1
Giet de paprika af en vang het vocht op. Laat de gegrilde paprika uitlekken op keukenpapier
Stap 2
Pureer de basilicum met 1 teentje knoflook en het vocht van de gegrilde paprika in de keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer.
Stap 3
Voeg eventueel wat olijfolie toe, tot een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Zet tot gebruik koud weg in de koelkast.
Stap 4
Breng 1200 ml water aan de kook in de waterkoker. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes.
Stap 5
Verwarm in een pan met een dikke bodem de olie en fruit de sjalotjes met de knoflook in 3 minuten glazig. Bak de aubergine rondom bruin aan. Schep de aubergine uit de pan en houd apart.
Stap 6
Schep de knoflook en sjalotjes om met de rijst, zet het vuur laag en bak kort aan. Verkruimel er de bouillonblokjes over.
Stap 7
Voeg steeds beetje bij beetje kokend water toe zodra het vocht is opgenomen. Roer de rijst om totdat deze na 15 - 20 minuten gaar is.
Stap 8
Snijd de paprika in reepjes. Schep de paprikareepjes en de aubergine door de risotto. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 9
Schep de risotto in diepe borden, verdeel er de basilicumpuree over.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine of staafmixer
Voedingswaarden
- Energie254 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten31 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
