Quinoasalade met bospeen en sinaasappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Quinoasalade met bospeen en sinaasappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de quinoa en kook in een pan met 800 ml water en een beetje zout op laag vuur in 8 minuten met het deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat stomen.
Stap 2
Was de wortel, verwijder het loof (laat een plukje groen zitten) en verdeel de wortels over de bakplaat. Besprenkel met olie, het venkelzaad, zout en versgemalen peper. Bak in 15 minuten beetgaar in de oven.
Stap 3
Snijd de schil van 1 sinaasappel en snijd het vruchtvlees uit de vliezen. Rasp de schil van de resterende sinaasappel en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de munt, rol steeds een stapeltje van 5 blaadjes op tot een sigaartje en snijd het in dunne sliertjes.
Stap 4
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten. Schep ze in een ruime kom om met de quinoa, sinaasappel en de helft van de munt. Voeg 2 el sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de balsamicoazijn toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Steek er de worteltjes tussen. Bestrooi met de rest van de munt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie529 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten68 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
