Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Quiche met een zoete aardappelbodem
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Quiche met een zoete aardappelbodem
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zoete aardappelen in dunne plakken en leg ze in een lage taartvorm.
Stap 2
Leg de plakjes trapsgewijs over elkaar en bedek daarmee de hele schaal. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de olijfolie. Zet de schaal in de oven en bak voor 20 minuten.
Stap 3
Klop ondertussen de eieren samen met de melk, peper en zout in een kom. Snijd de uien in ringen. Haal de zoete aardappelbodem uit de oven en zet de oven op 190 °C.
Stap 4
Verwarm de resterende olie in een grote koekenpan. Bak de rode ui glazig en doe vervolgens de knoflook erbij. Doe nu de spinazie in de pan en laat het slinken. Schep daarna de spinazie bij het eimengsel en voeg de kaas toe.
Stap 5
Giet het mengsel in de taartvorm en bak voor +/-35 minuten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie412 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten37 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
