Portobello's
Ingrediënten
Bereidingswijze Portobello's
Stap 1
Hak de kastanjechampignons grof. Snijd de steeltjes uit de portabella’s en snijd deze steeltjes in plakjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de champignons en portabella-steeltjes erdoor en bak ze omscheppend bruin.
Stap 2
Roer de rijst erdoor en bak omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst in 4-5 minuten tot een smeuïge risotto. Roer regelmatig en voeg de rest van de bouillon in nog 2-3 keer toe.
Stap 3
Bestrijk de portabella-hoeden rondom met olijfolie en bak ze 4-5 minuten in een hete grillpan tot ze gaar zijn en er bruine strepen op komen. Zet de portabella’s op warme borden.
Stap 4
Roer de boter en kaas door de risotto en schep de risotto in en rond de portabella’s. Strooi de tijm erover. Lekker met een tomatensalade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie540 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten14 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd7 g
