Pompoentaart met geroosterde trostomaten
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoentaart met geroosterde trostomaten
Stap 1
Laat de vellen hartig taartdeeg ontdooien. Kook de pompoen in een laagje water met zout in circa 15 minuten gaar.
Stap 2
Giet af en laat met de deksel op de pan 3 minuten droogstomen. Stamp met een pureestamper tot een gladde puree en laat iets afkoelen.
Stap 3
Schil en rasp de gemberwortel en pers de limoen uit. Klop de eieren los met de kokosmelk, gember, garam massala en het limoensap.
Stap 4
Voeg de pompoenpuree toe en meng tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Stap 6
Schenk de pompoenvulling erin. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 7
Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Schuif de laatste 5 minuten bij de pompoenquiche in de oven.
Stap 8
Neem de pompoenquiche uit de oven en garneer met de gepofte tomaten met de takjes er nog aan.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
- - quichevorm Ø 25 cm
- - rasp
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie452 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten41 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
