Pompoensoep uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoensoep uit de oven
Stap 1
Snipper ui, hak de tenen knoflook en de oregano fijn. Snijd van de bovenkant van de pompoen Een kap af met een doorsnede van ca. 15 cm. Schep de pitten uit de pompoen. Schep er daarna met een puntige lepel zoveel vruchtvlees uit, dat er een wand van 1½ cm overblijft. Zorg dat de schil heel Blijft. Snijd ook het vruchtvlees van het kapje af. Hak het vruchtvlees grof.
Stap 2
Verwarm de oven op 200°c. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak het pompoenvruchtvlees even mee. Schep de tomatenpuree, citroenrasp, tijm en oregano erdoor en bak nog 1 minuut.
Stap 3
Schenk de bouillon bij het vruchtvlees en kook de soep in 12-15 minuten zachtjes gaar. Pureer alles tot een gladde gebonden soep. Roer de room erdoor en breng de soep op smaak met citroensap, Zout en versgemalen peper. Verdun zo nodig met wat bouillon.
Stap 4
Zet de uitgeholde pompoen op de bakplaat en schenk de soep erin. Zet het kapje er weer op. Verwarm het geheel 25-30 minuten in de oven tot de soep door en door heet is en de pompoen beetgaar. Zet de pompoen op een platte schaal en serveer de soep. Garneer eventueel met tijm.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie225 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten9 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd9 g
