Pompoensoep-koets
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoensoep-koets
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC en leg de oranje pompoen in zijn geheel circa 10 minuten in de oven. Neem de pompoen uit de oven en laat iets afkoelen.
Stap 2
Snijd een kapje van de pompoen, groot genoeg om de pompoen te kunnen uithollen. Snijd aan de onderkant eventueel een klein plakje van de schil van de pompoen zodat deze goed blijft staan.
Stap 3
Hol de pompoen uit met een lepel en laat circa 1 cm vruchtvlees langs de schil zitten. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees klein.
Stap 4
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui 1 minuut. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het vruchtvlees van de pompoen en komijn toe.
Stap 5
Schenk de bouillon erbij en kook de pompoen in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Zet de pompoen op een plank en steek met prikkers de knoflookbollen voorzichtig als wielen in de koets. Schep de soep in de pompoen en bestrooi met peper.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - 8 cocktailprikkers
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten33 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd5 g
