Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoenrisotto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoenrisotto
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Meng in de ovenschaal de ui, knoflook, rijst en olie. Bak 5 min. in de oven. Schep de pompoen erdoor en bak nog 5 min.
Stap 3
Los intussen de bouillonblokjes op in 750 ml kokend water. Neem de schaal uit de oven, schenk de bouillon erbij en roer door.
Stap 4
Bak 40 min. in het midden van de oven. Neem de schaal na 30 min. uit de oven en roer de ricotta erdoor. Bak nog 10 min. tot de risottorijst en pompoen gaar zijn.
Stap 5
Leg de zalmfilets op een bakplaat met bakpapier en bak de laatste 10 min. onderin de oven met de risotto mee. Verdeel de zalm met 2 vorken in stukjes, verdeel over de risotto en bestrooi met peper.
