Pompoenpuree met gegrilde groente en pittige tofu
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoenpuree met gegrilde groente en pittige tofu
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ᵒC. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier. De schil van de groene pompoen is eetbaar.
Stap 2
Borstel de pompoen schoon, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Stap 3
Kook de pompoen in een pan met ruim water en zout in ongeveer 15 - 20 minuten zacht en gaar. Giet af en houd een derde van de pompoen (blokjes met groene schil) apart.
Stap 4
Prak de rest van de pompoen met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Meng in een kom de ketjapmarinade met de chilipoeder en laat de tofu marineren. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Stap 6
Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika's en snijd in dunne reepjes. Snijd de courgette en de champignons in plakjes. Hak de nootjes grof.
Stap 7
Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie en verdeel de pompoenpuree over de schaal. Bedek de puree met de gesneden groente en plakjes knoflook.
Stap 8
Besprenkel de groente met 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Gaar de groente ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
Stap 9
Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olie en bak de gemarineerde tofublokjes rondom bruin en krokant. Laat iets afkoelen en rijg de tofu en de achtergehouden blokjes groene pompoen om en om aan satéprikkers.
Stap 10
Neem de ovenschotel na 20 minuten uit de oven, laat de oven aan staan. Bestrooi de schotel met gehakte nootjes en leg de tofuspiesjes op de schaal. Verwarm nog ongeveer 5 minuten in de oven tot de nootjes krokant zijn.
Aanvullende benodigdheden
- - 8 satéprikkers
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie812 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten28 g
- Vet60 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
