Pompoen omelet
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoen omelet
Stap 1
Verwarm de ovengrill op 200 °C. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en de pitten met een lepel.
Stap 2
Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en daarna in luciferreepjes. Snijd de feta in dunne plakjes.
Stap 3
Verhit een ovenvaste hapjespan met 1 el olie en bak de plakken feta in 1-2 minuten per kant lichtbruin. Schep uit de pan op een bord.
Stap 4
Verwarm de pan opnieuw met de rest van de olie en laat de spinazie al omscheppend slinken. bak de pompoen in 10 minuten al omscheppend gaar.
Stap 5
Pers de knoflook uit boven de pompoen. Voeg de rode peper toe en bak al omscheppend 2 minuten. Schenk er de azijn bij.
Stap 6
Klop in een kom met een garde de eieren los. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 7
Verdeel de feta over de pompoen en schenk er het eimengsel over. Schep om zodat het ei goed door de groente is gemengd.
Stap 8
Laat de omelet met het deksel op de pan 8 - 10 minuten op laag vuur garen tot deze stevig aanvoelt.
Stap 9
Plaats de omelet in de pan 5 minuten onder de grill tot de bovenkant licht opbolt en goudgeel kleurt.
