Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Plaattaart met witlof, ham en kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Plaattaart met witlof, ham en kaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd een klein stukje van de onderkanten en halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd in repen van 1 cm.
Stap 2
Schep in een kom de witlof om met de olie, tijm en versgemalen peper.
Stap 3
Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
Stap 4
Meng de helft van de geraspte kaas door de crème fraîche en verdeel het mengsel over de bodem.
Stap 5
Houd 4 cm rand over.
Stap 6
Verdeel de ham- en witlofreepjes over de crème fraîche. Vouw de rand van het deeg over de vulling en bestrooi de rand met de rest van de kaas.
Stap 7
Bak de plaattaart onderin de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Stap 8
Snijd intussen de peterselie fijn. Neem de plaattaart uit de oven en garneer met de peterselie.
