Plaattaart met sperziebonen roerbak
Ingrediënten
Bereidingswijze Plaattaart met sperziebonen roerbak
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Meng de eieren met de crème fraîche en kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Maak de sperziebonen schoon en snijd de uien in reepjes. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
Stap 4
Bak ondertussen de spekjes in 5 minuten uit in een hapjespan. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 minuten mee.
Stap 5
Voeg de gekookte sperziebonen toe en bak nog 3 minuten mee.
Stap 6
Rol het bladerdeeg open en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes ½ cm om naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Stap 7
Verdeel het eimengsel over de bodem en verdeel de sperziebonen roerbak en de geraspte kaas erover.
Stap 8
Bak de plaattaart in 30 minuten goudbruin en gaar. Hak ondertussen de peterselie fijn.
Stap 9
Snijd de plaattaart in stukken en bestrooi met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie759 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten41 g
- Vet53 g
Trefwoorden
