Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Plaattaart met gegrilde courgette en gorgonzola
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Plaattaart met gegrilde courgette en gorgonzola
Stap 1
Verhit de grillpan op een hoge stand en bestrijk de pan met olie. Rooster hierin de plakken courgette om en om bruin.
Stap 2
Bekleed intussen de bakplaat met het taartdeeg. Laat de plakjes iets overlappen en druk de randen goed op elkaar. Vouw de buitenste randen van het deeg 1 cm om naar binnen, zodat een verdikte rand ontstaat.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het ei los met de mascarpone en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over het deeg. Verdeel de courgette erover en bestrooi met peper. Verdeel de gorgonzola en walnoten erover en bak de taart circa 25 minuten in het midden van de oven. Laat een beetje afkoelen en snijd de plaattaart dan in stukken.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie370 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten25 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd14 g
