Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pittige soep met appel en kerrie
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pittige soep met appel en kerrie
Stap 1
Snijd de appels in vieren, verwijder klokhuizen en schil van 3 appels de parten. Snijd deze parten in blokjes. Snijd de partjes van de overgebleven appel met schil in flinterdunne schijfjes.
Stap 2
Snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en appelblokjes zachtjes glazig. Schep de kerriepoeder erdoor en bak nog even tot het lekker gaat ruiken. Schep de rijst erdoor en voeg de bouillon toe.
Stap 3
Breng de soep al roerend aan de kook en laat 15 minuten heel zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de appelsoep in diepe borden en leg in elk bord een bergje van schijfjes appel. Strooi hier de grofgehakte pistachenootjes en korianderblaadjes over.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie230 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten25 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
