Piramidetaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Piramidetaart
Stap 1
Meng het puddingpoeder met 10 eetlepels koude melk.
Stap 2
Breng de rest van de melk aan de kook.
Stap 3
Voeg al roerend het aangemaakte puddingpoeder toe en kook zachtjes 2 minuten door.
Stap 4
Laat de pudding afkoelen in een kom en roer regelmatig door zodat er geen vel ontstaat.
Stap 5
Rooster de kokos in een droge, hete koekenpan en houd apart.
Stap 6
Leg 2 taartbodems op elkaar.
Stap 7
Snijd van de derde bodem rondom een rand van 2,5 cm af en maak de vierde en vijfde bodem steeds nog eens 2,5 cm kleiner.
Stap 8
De afgesneden stukken taartbodem heb je niet nodig, gebruik ze bijvoorbeeld in een dessert.
Stap 9
Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf.
Stap 10
Schep 4 eetlepels hiervan door de afgekoelde pudding.
Stap 11
Schep de puddingcrème op de eerste laag met de twee taartbodems, leg daarop de volgende bodem met een laagje crème erop en daarop de vierde met de rest van de crème.
Stap 12
Dek af met de vijfde, kleinste taartbodem.
Stap 13
Bekleed de taart niet te glad met de slagroom tot een piramidevorm.
Stap 14
Bestrooi met de kokos en garneer met het zomerfruit en eventueel rozenblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie595 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten67 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd20 g
