Perengalette met amandelspijs en vanille-ijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Perengalette met amandelspijs en vanille-ijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de amandelspijs in flinterdunne plakjes van 2 mm. Rol het deeg met bakpapier uit op de bakplaat. Verdeel de spijsplakjes over het deeg, maar laat rondom een rand van 5 cm vrij.
Stap 2
Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis en snijd de peerhelften in waaiers: snijd ze in de lengte in dunne plakjes van 5 mm maar ze aan de bovenkant vast zitten. Leg de perenwaaiers op de spijs.
Stap 3
Vouw het deeg rondom over de vulling. Klop het ei los en bestrijk de rand met losgeklopt ei. Bestrooi met de suiker. Bak de galette in het midden van de oven in 25-30 min. goudgeel en gaar.
Stap 4
Verhit vlak voor serveren een koekenpan op middelhoge stand en rooster de pecannoten 2 min. Voeg de honing toe en bak 1 min. mee. Verdeel de pecannoten over de taart. Serveer warm met het vanille-ijs.
Aanvullende benodigdheden
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie538 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten61 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd11 g
