Pastinaaktaart met vanillefrosting
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastinaaktaart met vanillefrosting
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160ºC. Schil en rasp de pastinaken grof.
Stap 2
Klop in de keukenmachine of met de mixer 125 g roomboter met de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout tot een romige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Klop tot slot het bakmeel en de kaneel erdoor.
Stap 3
Schep de pastinaak met de sinaasappelrasp, rozijnen en walnoten door het beslag. Schep het beslag in de vorm.
Stap 4
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 50 min. lichtbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Stap 5
Klop met de mixer de resterende 150 g roomboter met 1 zakje vanillesuiker en de poedersuiker romig. Klop de roomkaas erdoor. Bestrijk de boven- en zijkant van de afgekoelde taart met de vanillefrosting. Zet de taart nog 1 uur in de koelkast, of tot de frosting steviger is.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - mixer
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie571 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten57 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd20 g
