Pastasalade met knoflookcitroenpesto en garnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastasalade met knoflookcitroenpesto en garnalen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verpak de knoflook in aluminiumfolie en pof 20 minuten in de oven.
Stap 2
Laat intussen de garnalen ontdooien buiten de diepvries.
Stap 3
Kook de pasta in water met zout in 8 minuten beetgaar. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Schep de pasta in een ruime schaal om met 1 el olie, zodat deze niet gaat plakken. Laat afkoelen.
Stap 4
Rasp intussen 2 citroenen en pers de vrucht uit.
Stap 5
Laat de gepofte knoflook iets afkoelen en druk de tenen uit de schil. Meng in de keukenmachine de gepofte knoflook met 100 ml olie, basilicum en de helft van het citroensap tot pesto. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg naar smaak extra citroensap toe.
Stap 6
Snijd de resterende citroen in partjes. Schep de pasta om met 4 el pesto. Dep de garnalen droog. Voeg de rucola en de garnalen toe. Serveer met partjes citroen.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie585 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten57 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
