Pasta kip-parmezaan uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta kip-parmezaan uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar verkort de kooktijd met 1 min. Giet af en laat uitlekken.
Stap 2
Snijd intussen de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilets in blokjes.
Stap 3
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook 1 min. op een middelhoge stand. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur rondom goudbruin.
Stap 4
Voeg de gezeefde tomaten en 1/3 van de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de kip en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Doe de pasta in een ruime ovenschaal en schep de tomatensaus met kip erdoor. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Strooi de panko gelijkmatig over de bovenkant.
Stap 6
Bak in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met blaadjes basilicum.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie560 kcal
- Eiwit43 g
- Koolhydraten45 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
