Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pasta carbonara met boerenkool
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pasta carbonara met boerenkool
Stap 1
Verhit 2 el olijfolie in een hoge (pasta)pan. Bak de spekjes op een middelhoge stand in 3 min. knapperig. Hak intussen de knoflook fijn. Bak de knoflook 1 min. met de spekjes mee.
Stap 2
Voeg de boerenkool in 2 porties toe en bak nog 3 min. Voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de boerenkool al wat slinkt.
Stap 3
Voeg de spaghetti met 600 ml water en de pastasaus toe. Breng aan de kook.
Stap 4
Zet de warmtebron op een lage stand en kook de pasta in 10-12 min. beetgaar. Roer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe.
Stap 5
Breng de pasta op smaak met peper en schep op 4 borden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie923 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten82 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd8 g
