Paddenstoelenstoof met bokbier en knolselderijpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelenstoof met bokbier en knolselderijpuree
Stap 1
Week het gedroogd eekhoorntjesbrood in 200 ml lauwwarm water.
Stap 2
Snijd de sukadelappen in blokjes en meng met de mosterd, zout, versgemalen peper. Bestrooi met bloem.
Stap 3
Snijd de uien in halve ringen. Schil de winterpeen en de knolselderij en snijd in blokjes van 1,5 cm.
Stap 4
Verhit in een pan met dikke bodem de helft van de boter en fruit de ui. Bak de sukade bij de ui op middelhoog vuur al omscheppend in 5 minuten rondom bruin. Voeg de winterpeen toe en bak mee.
Stap 5
Voeg de gewelde paddenstoelen met vocht en 2 takjes tijm toe aan het vlees en schenk er het bokbier bij.
Stap 6
Laat met het deksel schuin op de pan op laag vuur ten minste 2 uur sudderen. Voeg wanneer het vlees te droog wordt wat vocht toe (bijv. runderbouillon).
Stap 7
Voeg zodra het vlees gaar is de helft van de knolselderij toe en stoof nog 15 minuten zonder deksel.
Stap 8
Schil intussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de laatste 10 minuten de resterende knolselderij mee met de aardappelen.
Stap 9
Giet af, maar vang 150 ml kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen en knolselderij met het kookvocht, de walnootolie, zout en versgemalen peper tot smeuïge puree.
Stap 10
Scheur de paddenstoelen in stukjes. Verhit een koekenpan met de rest van de boter en 2 takjes tijm. Bak de paddenstoelen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 11
Verdeel de knolselderijpuree over 4 borden en schep er de herfststoof, gebakken paddenstoelen en een takje verse tijm op.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie674 kcal
- Eiwit47 g
- Koolhydraten47 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
