Paashaas kwarktaartjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Paashaas kwarktaartjes
Stap 1
Bekleed de springvormpjes met het bakpapier. Smelt de roomboter in een steelpan en meng dit met het zakje kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei.
Stap 2
Bedek de bodem van de springvormpjes gelijkmatig met de kruimelbodem. Druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vormpjes circa 10 minuten in de koelkast.
Stap 3
Doe 400 ml water, de magere kwark en de 250 ml slagroom in een kom. Klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Stap 4
Voeg de taartmix toe aan het mengsel en klop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Stap 5
Schenk het taartmengsel over de bodem van de springvormpjes. Laat de taartjes hierna 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Stap 6
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien door de helft. Rijg ze aan een satéprikker.
Stap 7
Klop de overige 250 ml slagroom stijf met één eetlepel suiker of gebruik kant & klare slagroom om op de taartjes te spuiten. Steek 2 aardbeien bovenop aan de zijkant van de toef in het taartje. Teken met Dr. Oetker Decoratiestiften 2 oogjes en het mondje van het konijn.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
- - 6 kleine springvormpjes
Voedingswaarden
- Energie665 kcal
- Eiwit13.35 g
- Koolhydraten43.77 g
- Vet48.6 gWaarvan verzadigd27 g
Trefwoorden
