Paaseitjestaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Paaseitjestaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 2
Bekleed de bodem van een springvorm (20-22 cm) met bakpapier.
Stap 3
Schil en rasp de appels.
Stap 4
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de kardemom en een snuf zout.
Stap 5
Klop in een beslagkom de boter met de tafelsuiker tot een luchtige, romige crème.
Stap 6
Klop één voor één de eieren erdoor.
Stap 7
Voeg een volgend ei pas toe als het vorige ei geheel is opgenomen.
Stap 8
Spatel dan achtereenvolgens de geraspte appel, het sinaasappelrasp en het meelmengsel erdoor.
Stap 9
Doe het beslag over in de springvorm en bak de taart in 40-50 minuten mooi bruin en gaar.
Stap 10
Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat het op een rooster verder afkoelen.
Stap 11
Hak de helft van de chocolade-eitjes in stukjes en halveer de resterende eitjes in de lengte.
Stap 12
Klop in een kom de slagroom met de advocaat, poedersuiker en de slagroomversteviger stijf en spatel de gehakte chocolade erdoor.
Stap 13
Snijd de taart overlangs in 3 lagen.
Stap 14
Bestrijk de onderste en de middelste taartlaag met de advocaatroom en leg ze op elkaar op een platte schaal.
Stap 15
Leg de bovenste taartlaag erop.
Stap 16
Rol de fondant volgens de aanwijzingen uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en bekleed de bovenkant en zijkant van de taart met de fondant.
Stap 17
Vouw de overtollige fondant onder de taart.
Stap 18
Garneer de taart bovenop met de chocolade-eitjes.
