Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ovenschotel met zoete aardappel en kip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ovenschotel met zoete aardappel en kip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Schep in een ovenschaal om met 2 el olijfolie, baharat, peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.
Stap 2
Halveer intussen de kipdijfilet en hak de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan of wok en bak de kip in 3 minuten rondom goudbruin.
Stap 3
Voeg de knoflook en spinazie toe en laat kort slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Halveer de cherrytomaten en verkruimel de feta. Neem de zoete aardappel uit de oven en meng de kip en spinazie erdoor.
Stap 5
Verdeel de tomaten en feta erover en bak in 20 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie588 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten47 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
