Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ovenschotel met winterpeen, prei en kip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ovenschotel met winterpeen, prei en kip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het donkergroene deel en de onderkant van de preien. Was de preien en snijd ze in schuine stukken van 4 cm.
Stap 2
Schil de winterpenen, halveer in de lengte en snijd in schuine plakken van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn. Snijd de citroen in 8 parten.
Stap 3
Schep de prei en wortel om met de helft van de olijfolie, knoflook, tijm, citroenparten, peper en zout en schep in de ovenschaal.
Stap 4
Bestrijk de kippenpoten met de rest van de olijfolie, peper en zout en leg op de groenten.
Stap 5
Rooster in circa 35 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 6
Schep regelmatig het kookvocht over de kippenbouten en de groenten. Lekker met gebakken aardappelen.
Aanvullende benodigdheden
- - ruime ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie261 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten3 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
