Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ossenbruggen Elstar appeltaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ossenbruggen Elstar appeltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ᵒC. Schil intussen de appels en snijd deze in stukjes.
Stap 2
Laat de boter, 450 gr suiker en een snufje zout 3 minuten in de magnetron smelten. Kneed vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoorheen.
Stap 3
Neem een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel 2/3 van het deeg over de plaat. Bewaar het resterende deeg voor straks.
Stap 4
Meng de appels met het kaneel, de resterende suiker en 1 tl sinaasappelrasp en verdeel vervolgens over het deeg.
Stap 5
Verkruimel het resterende deeg over het appelmengsel, en schenk hierover de melk. Druk vervolgens alles goed aan.
Stap 6
Bak voor circa 45 minuten in de oven (60 minuten voor een rond bakblik).
Stap 7
Serveer met een flinke dot slagroom en eventueel wat poedersuiker!
Aanvullende benodigdheden
- - ovenplaat bekleed met bakpapier
- - ronde ovenschaal
Voedingswaarden
Trefwoorden
