Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Opperdoezer salade met carpaccio
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Opperdoezer salade met carpaccio
Stap 1
Was de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 5 minuten beetgaar. Giet af.
Stap 2
Halveer de citroenen, pers één vrucht uit en bewaar het sap. Snijd het loof van de radijs en snijd de radijs in parten.
Stap 3
Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in dunne repen.
Stap 4
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de aardappelen in 6 minuten goudbruin. Voeg na 3 minuten de kruidenboter, het sap van de citroen en de gehalveerde citroen toe.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper.Meng de waterkers met de radijs en groene appel.
Stap 6
Verdeel de salade en aardappelen over de borden. Leg hier de plakjes carpaccio op en garneer met de gebakken citroen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie357 kcal
- Eiwit18.3 g
- Koolhydraten38.5 g
- Vet12.4 gWaarvan verzadigd7.5 g
Trefwoorden
