No bake arretjestaart
Ingrediënten
Bereidingswijze No bake arretjestaart
Stap 1
Klop in een ruime kom met de handmixer de vanillevla door de suiker tot een lichte massa ontstaat. Voeg de cacao in delen toe en mix goed door. Smelt in een steelpan de boter en roer de gesmolten boter met een spatel door het cacaomengsel tot er een egale massa ontstaat.
Stap 2
Snijd de gedroogde vijgen in reepjes. Breek in een plastic zak of een schone theedoek met een pan of deegroller de biscuits tot grove kruimels. Schep de koekkruimels, gedroogde vijgen en de amandelen door het cacaomengsel.
Stap 3
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het cacaomengsel erover. Strijk glad en bestrijk met aardbeienjam. Zet 30 minuten weg in de vriezer.
Stap 4
Maak een cornetje (spuitzakje) van een stukje bakpapier. Hak de chocolade grof en smelt in een kom boven een pan kokend water au bain-marie. Vul het spuitzakje met de gesmolten chocolade. Neem de arretjestaart uit de vriezer en verdeel de gesmolten chocolade gelijkmatig over de jam. Laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.
Stap 5
Snijd de arretjestaart met amandelen met een scherp broodmes in repen of vierkantjes.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - bakvorm 25x20 cm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie426 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten43 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
