Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Nasi met gamba’s
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Nasi met gamba’s
Stap 1
Haal de garnalen uit de diepvries en ontdooi ze in een kom warm water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Klop de eieren los. Breng ze op smaak met peper en zout en maak in een koekenpan met een eetlepel zonnebloemolie roerei.
Stap 3
Doe vervolgens de overige zonnebloemolie in een warme hapjespan, voeg de geperste knoflook toe en bak één minuut. Schep de nasigroenten in de pan en bak ongeveer drie minuten.
Stap 4
Als de groenten glazig zijn voeg je de gamba’s toe. Bak tot ze mooi roze zijn.
Stap 5
Schep de rijst bij de groenten en gamba’s en roer de doperwten en roerei erdoorheen. Breng op smaak met sojasaus en sesamolie. Maak af met gesneden peterselie en serveer met gebakken uitjes en fijngesneden bosui.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie724 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten66 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
