Naanbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Naanbrood
Stap 1
Smelt in een steelpan de boter en neem van de warmtebron. Strooi ½ tl zout in een kom. Voeg de bloem en langs de rand van de kom de yoghurt, gesmolten boter en 75 ml handwarm water toe. Maak in de bloem een kuiltje en strooi er de gist in.
Stap 2
Kneed met de mixer of met de hand tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie minstens 1 uur rijzen.
Stap 3
Druk het deeg plat en verdeel in 4 stukken. Vorm balletjes van het deeg en rol ze op een bebloemd werkvlak uit tot 4 naanbroden van ½ cm dikte. Laat de naanbroden afgedekt met een schone keukendoek nogmaals 10 min. rijzen.
Stap 4
Bak in een droge koekenpan de naanbroden per stuk op een middelhoge stand in 3-4 min. lichtbruin en gaar. Keer het brood halverwege. Houd het gebakken naanbrood in de schone keukendoek warm tot serveren.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer met deeghaken
- - vershoudfolie
- - schone keukendoek
Voedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten44 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
